fbpx

MARCO BAILEY

Icoon. Levende legende. Beide definities zijn van toepassing op Marco Bailey, een autodidactische dj en producer wiens carrière zich eind jaren 80 begon te ontwikkelen nadat hij een plaatselijke club in zijn geboorteland België bezocht, en volledig verleid werd door de ritmische kracht van dansmuziek. Toen veranderde alles. Een eerste aanpak die aanleiding gaf tot de beslissing om achter de decks te gaan zitten in plaats van op de dansvloer. En sindsdien wijdt hij zijn leven aan muziek.

Drie decennia later staat hij bekend als een artiest die voortdurend techno naar een hoger niveau tilt. Dit doet hij door zijn eigen tracks te produceren, zijn eerste eigen label MB Elektronics (opgericht in 2001) te leiden en natuurlijk door de hele wereld over te reizen. Mensen gaan helemaal los door zijn onberispelijke techniek en onberispelijke selectie van muziek. Wanneer een nacht behoefte heeft aan een dosis krachtige beats en een diep intense sfeer, is zijn naam de eerste die moet worden opgeroepen. En dit is precies hoe hij door de jaren heen in vele steden, ver weg van zijn geboorteplaats is terecht gekomen. Met Nairobi (Afrika), Tokyo (Japan), Peking (China), Los Angeles + New York (VS), Sydney (Australië) en Buenos Aires (Argentinië) als voorbeelden. Ja, het is eerlijk om te zeggen dat de wereld de Marco Bailey-ervaring op elk kardinaal punt heeft beleefd.

Tijdens zijn carrière heeft hij veelgeprezen singles, ep’s en albums uitgebracht op labels als Primate, Drumcode, Bedrock, Intec, Arts etc. Bij elke productie blijft hij 100% trouw aan zijn instinct en overtuigingen, en dat is een onbreekbaar pact met zijn hart.

Tegenwoordig, als innovator en artiest die volledig en permanent toegewijd is aan zijn vak, staat hij aan het roer van MATERIA, een concept dat in 2015 werd geboren als een succesvol evenement gewijd aan techno in zijn puurste vorm. Vier jaar later staat dit ontmoetingspunt voor technoliefhebbers bekend als concept dat ook een gezond label omvat met meer dan 20 releases van topnamen en een tweewekelijkse radioshow die ook gerespecteerde selectors als The Advent en Paul Ritch heeft verwelkomd. Parijs, Miami, Tokio, Barcelona, Liverpool, Amsterdam en de geboorteplaats België zijn al getuige geweest van het volledige effect van de MATERIA-ervaring, en binnenkort zullen meer plaatsen deelnemen aan de route.

Met al deze credits is het niet moeilijk om duidelijk te merken dat voor Marco Bailey muziek alles is, en de hete projecten die voor de komende maanden zijn voorbereid, zullen dat maar weer eens bewijzen. Nieuwe groeistappen voor MATERIA, een langverwachte comeback van MB Elektronics met een Ep van Aphrohead (de alias van Felix Da Housecat), en nieuwe tracks van hem die binnenkort op de wereld losgelaten zullen worden.